fbpx

SPAVALICA

anatomsko gnezdo

Roditelji širom sveta otkrili su pogodnosti anatomskog gnezda i koriste ga za svoju novorođenu decu. Zbog svog anatomskog oblika gnezdo „Spavalica“ pomaže mališanima da se lakše adaptiraju na novi svet i obezbeđuje im pre svega miran i zdrav san. 

Pored osnovnog proizvoda uz ’’Spavalicu’’ dobijate i sledeće dodatke:

 • vodootpornu navlaku 
 • dve navlake koje se skidaju 
 • udobni pojas s mekanom čičak trakom za pričvršćivanje deteta 
 • dva valjka različitih veličina za pod noge
 • udobnu torbu za nošenje i odlaganje

Anatomsko gnezdo ’’Spavalica’’ prošlo je sva neophodna klinička ispitivanja bezbednosti proizvoda i poseduje sve sertifikate o kvalitetu, stoga je ovo anatomsko gnezdo savršeno bezbedno za upotrebu. Važno je napomenuti da je „Spavalica“  patentirani proizvod i da se za izradu dušeka gnezda koristi poliuretanska pena velike gustine. 

Gnezdo za novorođenu decu je najbolji izbor svakog roditelja. Kvalitet, pouzdanost, komfor i ugodnost epiteti su koji krase anatomsko gnezdo „Spavalica“. Svi materijali koji se koriste za izradu dečijeg gnezda za novorođenu decu su hipoalergeni, a specijalne čičak trake za pričvršćivanje vašeg mališana u kolevci su mekane i ne ostavljaju tragove na odeći vašeg deteta.

 „Spavalica“ predstavlja udobnost i sigurnost za roditelje i komfor i bezbednost za njihovog mališana. Čaura anatomskog gnezda „Spavalica“ opremljena je specijalnim valjcima, koji se podešavaju u zavisnosti od težine i visine mališana kako bi njemu bilo što ugodnije i prijatnije. Takav položaj vašoj bebi pomaže u ublažavanju stanja kod grčeva u stomaku, a pravilna poza mališana i ograničen prostor umiriće dete i pomoći ćemu da lepo spava.

U izradi anatomskog gnezda „Spavalica“ koriste se kvalitetni i sertifikovani materijali. Roditelji uvek brižljivo i sa puno pažnje biraju kolevke za svoje mališane. Iz tog razloga razradili smo svaki detalj kako bismo gnezdo učinili komfornim i udobnim za bebu, a ujedno i praktičnim za roditelje. Čaršav gnezda izrađen je od 100% prirodnog pamuka.

Gde i kako možete da koristite gnezdo za dete?

Anatomsko gnezdo „Spavalica“ možete da koristite u bilo koje vreme i na bilo kom mestu i u svakoj situaciji u kojoj vama to odgovara. Naša preporuka je da se „Spavalica“ pre svega koristi u krevecu mališana, kako bi se dete navikavalo na svoje mesto za spavanje i da bi ubuduće moglo komforno, udobno i bezbedno u njemu da spava. Zahvaljujući udobnom pakovanju gnezda, možete ga poneti sa sobom u goste ili na putovanje. Drška na torbi je podesiva i prilagođava se vašoj visini kako bi vam bilo što praktičnije.

Zbog činjenice da je gnezdo namenjeno novorođenoj deci, „Spavalica“ kao anatomski proizvod precizno prati izvijanje tela mališana i na taj način stvara maksimalno komforne i bezbedne uslove za razvoj vašeg deteta.

Oprema

 • Osnova anatomskog gnezda koja je napravljena od elastične poliuretanske pene
 • Dve navlake s lastišom koje se skidaju – kompaktna i od trikotaže
 • Vodootporna navlaka s rajsferšlusom
 • Valjci koji pomažu u prilagođavanju težini deteta
 • Bešumne čičak trake koje ne ostavljaju tragove na tkanini
 • Udobna torba s podesivom ručkom

Korišćeni materijali 

BIO lateks je elastična poliuretanska pena velike gustine (PPU)i koristi se za izradu gnezda „Spavalica“. Sposobnost materijala da prati oblik tela povećava nivo udobnosti i ima blagotvoran uticaj na stanje deteta. Materijal se sastoji od mnoštva vazdušnih mehurića koji obezbeđuju njegovu samostalnu ventilaciju. Roditeji jednostavno žele da grle i maze svog mališana 24 sata dnevno, ali u isto vreme im je potreban odmor, kao i mogućnost da se bave sobom i svojim svakodnevnim obavezama. Anatomsko gnezdo za bebu oslobodiće vam ruke, a dete će se u njemu osećati ugodno, kao u vašem naručju.

Sve što je potrebno vašem detetu

„Spavalica“ anatomsko gnezdo je udoban dušečić na kome mališan spava, igra se i komunicira s roditeljima, a zbog samog položaja lakše mu je da održava kontakt očima. Možete da ga stavite u krevetac, ogradicu, na fotelju ili krevet – vašem detetu će svuda biti podjednako udobno i bezbedno. Sa takvim gnezdom čak vam ni klasična kolevka neće biti potrebna – slobodno koristite ’’Spavalicu’’ za spavanje i uspavljivanje do 5-6 meseca života. U setu sa Spavalicom nalazi se i mnogo korisnih dodataka: 

 • Pamučna navlaka-čaršav
 • Vodootporna membrana koja propušta vazduh, ali ne i vlagu
 • Kompaktna, sitno vatirana i proštepana navlaka od sintepona
 •  Mekan podesivi kaiš sa „tihom“ čičak trakom
 •  Dva valjka različitih veličina za pod nogice
 •  Torba sa rajsferšlusom za odlaganje i transport

Apsolutna bezbednost

Gnezdo ’’Spavalica’’ za novorođenu decu pravi se od hipoalergenog BIOlateksa. Lagan i elastičan, dobro propušta vazduh, ali pritom ne skuplja prašinu. Njegova gustina je odabrana tako da olakša prilagođavanje deteta normalnom okruženju nakon 9 meseci „kupanja“ u plodovoj vodi. Ovo je posebno neophodno za prevremeno rođene bebe i one koje su imale teško rođenje. Materijali navlaka i dodataka za Spavalicu su potpuno prirodni, higijenski i bezopasni za decu u njihovim prvim mesecima života. Omogućavaju čvrst san deteta i ne izazivaju nelagodnost na vrućini. Boravak na takvom dušečiću oslobađa mališane uznemirenosti, a mekana i fiziološka podrška telu pomaže da se izbegnu deformacije lobanje. ’’Spavalica’’je vrlo praktična u slučaju kad beba ima grčeve u stomaku ili često povraća. Valjak pod nogicama omogućava bebi da zauzme položaj koji je sličan pozi embriona. Tako hrana iz želuca ne ulazi u jednjak, a beba ima manje problema sa gasovima.

BEZBEDNO KORIŠĆENJE

 • Odgovarajuće je za bebe od 2,8kg i više
 • Može se koristiti dok vaša beba ne počne da se okreće ili menja položaj u gnezdu (oko 6 meseca starosti)
 • Prestanite da ga koristite kada dete bude oko 6 meseca staro
 • Može se koristiti u krevecu ili kolevci čija je ogradica najmanje 39cm visoka (najmanje 20cm viša od gnezda)
 • Ako se koristi van kreveca ili kolevke, mora se smestiti na pod i nikada na podignutu površinu
 • Bebu uvek stavite na leđa
 • Ne koristite ćebence dok je beba u gnezdu. Iz bezbednosnih razoga, beba ne treba da spava sa prekrivačem preko glave ili lica.

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping