fbpx

Kada sam zatrudnela sa drugim detetom počela sam da razmišljam šta mi je sve potrebno za bebu i pretražujući internet veoma sam se iznenadila kolko se za 5 godina od rođenja mog prvog deteta pojavilo novih, manje ili više korisnih proizvoda na tržištu.

Mnogo stvari mi je ostalo od prve ćerke. Međutim, pošto kao i svaka žena ponekad kupujem da bih osetila radost, a kupovina za decu je posebna radost, odlučila sam da i za svoje
novorođenče kupim neke nove stvari.

Anatomsko gnezdo „Spavalica” sam poželela da kupim čim sam ga ugledala. Dosta sam čitala o sličnom francuskom gnezdu koje je vrlo popularno u Evropi i uverila sam se da je odgajanje deteta daleko lakše uz ovo gnezdo.

Naše prvo dete je imalo jake grčeve i kupovali smo sve moguće preparate koji postoje na našem tržistu, jako je slabo spavalo pa samim tim nismo spavali ni suprug ni ja. Tako da je prvi razlog zbog čega sam se odlučila za kupovinu anatomskog gnezda to što gnezdo smanjuje pojavu grčeva i poboljšava kvalitet sna. Za mene je to bilo izuzetno važno, jer
sada imam i starije dete i treba da budem odmorna koliko god je to moguće. Naša beba je gnezdo koristila do 7. Meseca starosti. Verujem da period korišćenja zavisi od deteta, od toga koliko brzo raste.

Pre svega, anatomsko gnezdo je vodootporno, a u kompletu smo imali nekoliko navlaka od kojih jedna ne propušta vlagu. Uz to smo dobili jos dve navlake, jedna deblja za hladnije vreme i druga tanja sa prelepim motivimaživotinja u bež tonovima koja pristaje kako uz dečaka tako i uz devojčicu.

Navlake su izuzetno mekane i jako su kvalitetne, a posle 7 meseci svakodnevnog korišćenja i pranja izgledaju dobro. Kasnije smo kupili dodatno još jednu preslatku navlaku. U kompletu se nalaze i 2 valjka. Manji valjak smo koristili do 1,5 meseca starosti bebca, dok nije imao oko 4 kg, a posle smo ga zamenili većim valjkom koji smo kasnije podešavali kako je beba rasla.

Mogu samo reći da su valjci ti koji obezbeđuju taj položaj embriona i olakšavaju grčeve. Naša beba je u gnezdu spavala i po 3 sata bez buđenja!!!

Sigurnosni pojas koji dolazi sa gnezdom je ustvari korisna stvar iako ga nismo koristili baš često. Prvo, obezbeđuje da dete nikako ne može da padne. Drugo, kod beba se javlja Moroov refleks te smo mi pričvršćivali rukice ovim pojasom, tako da je beba bolje spavala i nije se budila trzanjem ruku.

„Spavalica” je vrlo lagana i može lako da se prenosi! Često bismo stavili bebu unutra, pa gnezdo na kolena i tako bi je ljuljali dok ne zaspi. Kada zaspi, vrlo lako,i ne budeći je, bismo je preneli do kreveca. Nosili bismo smo jei u kuhinju, kupatilo, tako da nam je uvek bila u blizini i na oku dok bismo završavalidruge obaveze. Često smo i putovali i svuda smo sa sobom nosili gnezdo. Dobili smo odličnu, laganu i lepu torbicu za nošenje.

Još jedna bitna stvar je zajedničko spavanje. Sa prvom ćerkom sam ustajala i po 10 puta tokom noći. Nisam smela da spavam sa njom u istom krevetu, plašila sam se da ću je zgnječiti, a u krevecu bi se stalno budila. I tako smo se ona i ja družili po celu noć! Sa drugim detetom sam se odlučila za zajednički san i ne postoji ništa bolje od anatomskog gnezda u tu svrhu. Beba je pored mene, na sigurnom.Ja mogu da se namestim kako god želim i odmorim se, a kada se
probudi tokom noći, tu je pored mene, na dohvat ruke, bilo da je potrebno samo da je pomazim i utešimili da je nahranim.

U gnezdu beba nije samo spavala, već i provodila većinu svojih budnih sati. Sa neka dva meseca kupila sam luk sa igračkama i stavila iznad gnezda, pa tako da dok bih ja obavljala druge poslove, beba bi se bezbedno igrala i dodirivala igračke.

 

Ali zašto je anatomsko gnezdo „Spavalica” još korisno,osim što lepo izgleda?

1. Izrađeno je u potpunosti od prirodnih materijala (osnova je napravljena od BIOlateksa, a navlake od 100% pamuka);

2. Beba se u njemu nalazi u anatomskom položaju, gotovo kao kod mame u stomaku;

3. Olakšava, umiruje i sprečava nastanak grčeva kod beba (skoro ih nismo imali uopšte);

4. Duplo je jeftinije od poznatog francuskog gnezda;

5. Ovo je divan poklon mladoj porodici koja čeka bebu. Dakle, ako imate prijatelje ili rođake koji planiraju prinovu, a želite da im kupite nešto što će im zaista biti korisno, evo odlične ideje za poklon koju bih vam toplo preporučila kao majka kojoj je odgajanje deteta uz „Spavalicu“ postalo
pravo zadovoljstvo i radost!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping